Силата на цветята да облекчават стреса

С бързото развитие на положението около вируса Covid-19 нивото на стрес у хората се повишава. А това е нещо, с което всички ние трябва да се справим.

Още от древни времена е известно, че красивите гледки успокояват човешкия ум и сърце. А контактът с природата допринася значително за психическото здраве на човека.

Проведени са редица университетски проучвания за влиянието на цветята върху психиката на човека. И е установено, че те значително подобряват емоционалното здраве, като предизвикват чувство на щастие и удовлетворение, стимулират повече креативни идеи и лекота в груповите занимания.

Как да се докоснем до природата ДНЕС?

Най-добрия вариант е да внесем в дома си цветя и растения. Можете да сложите букет с пролетни цветя в кухнята, трапезарията или всекидневната, за да прекарвате целия ден около нещо, което ви кара да се усмихвате. Първото нещо което ще видите когато станете сутрин ще бъде вазата с цветя. Това е прекрасен повод да си купите цветя още днес. Така ще прогоните тревогите и негативните мисли.

Независимо от възрастта, получаването и подаряването на цветя предизвиква незабавни усмивки и нотки на щастие. А тези положителни чувства ще продължат с дни и ще допринесат за повишаване на близостта в смейството.
Помислете как с един прост жест като подаряване на букет можете да преобърнете деня на някого. Може да изразите обич, загриженост и подкрепа само с няколко стръка.

Грижейки се за растения вие се грижите за собственото си психично здраве. Отглеждането на им от пъпки/семена е много удовлетворяващо и със сигурност намалява ежедневно стреса. Когато полагате грижи за растенията вие сте далеч от електронните устройства, а това е чудесен начин да се откъснете от негативните новини.

• Доказано е, че жасминът и лавандулата понижават нивата на стрес и тревожност, предизвикват спокойствие, подобряват съня и понижават сърдечната честота. И са идеални допълнения към всяка спалня.

• Известно със своите противовъзпалителни свойства, растението Алое Вера спомага за премахване на вредните химикали от въздуха и може да помогне за намаляване на тревожността.

• Ментата намалява тревожността и повишава концентрацията. Достатъчно е да смачкате няколко листенца и да усетите аромата на растението.

Цветята ни правят щастливи!

Ето защо ние отделяме толкова много време и енергия, за да сме сигурни, че нашите букети и аранжировки са идеални. Те винаги носят радост и наслада.
Ситуацията в момента е трудна и неясна. Тя предизвиква притеснение и стрес. Помогнете си – подарете си цветя, те ще ви лекуват.

Ако свежите цветя не са достъпни за вас под каквато и да е форма, намерете изображения на цветя и ги сложете на различни места около вас. Гарантираме, че ще се почувствате по-добре.

 

Винаги можете да поръчате цветя при нас!

1 × four =