Циклама

Циклама (Cyclamen)

Цикламите са растения от семейство грудкови. Родом от Мала Азия. Цветните им венчелистчета наподобяват звезди, а листата са във формата на сърца.  Подходящи са за стайно и за външно отглеждане. Създадени са множество видове, които цъфтят в розово, бяло, червено. Някои са с дълги дръжки, други с ароматни цветове.

Съществуват поверия, които гласят, че цикламата внася енергия в дома и служи за защита и сплотяване на семейството. Продължи да четеш

Как да съхраним по дълго цветята във вазата

Цветята носят красота и уют във всяка стая. Със сигурност колкото по-издръжливи са те, толкова повече ще Ви радват. За да се запасят по-дълго време свежи е нужно да се полагат определени грижи.
Ние винаги даваме тези съвета на нашите клиенти: Продължи да четеш

Силата на цветята да облекчават стреса

С бързото развитие на положението около вируса Covid-19 нивото на стрес у хората се повишава. А това е нещо, с което всички ние трябва да се справим.

Още от древни времена е известно, че красивите гледки успокояват човешкия ум и сърце. А контактът с природата допринася значително за психическото здраве на човека. Продължи да четеш

Най-търсеното саксийно цъфтящо растение през декември

С настъпването на месец декември започва да ни обзема празнично настроение. Украсяваме домовете си и се подготвяме за предстоящите празници. Във всеки магазин могат да се намерят различни декорации за повода, в това число са и цветарските магазини. Основното търсено растение е така наречената Коледна звезда. Тя се е превърнала в символ на Коледа, редом до коледната елха. Може да я срещнете като изкуствена декорация, естествена аранжировка с рязан цвят или като саксийно растение. Коледната звезда допринася за красивия и уютен дух на дома или офиса през празничния период.

Продължи да четеш

mm
Как да се грижим за орхидеята

Как да се грижим за орхидеите

В тази статия ще разгледаме грижите за орхидеите и по конкретно за вида Фаленопсис. Скоро ще разберете, че тези красиви цветя не са никак трудни за отглеждане, след като се запознаете с основните характеристики на този така популярен вид орхидея. Първо няколко важни неща, които трябва да знаете.

Продължи да четеш